Φτιάχνω Καλλυντικά, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ » BLOG » Βόρακας: Τί είναι, που χρησιμοποιείται και που όχι.

Φτιάξτε μόνοι σας τα καλλυντικά σας. Καλλυντικά σε χαμηλές τιμές, Πιστοποιημένα Αιθέρια έλαια από την Athinarοm. Δημιουργήστε Καλλυντικά και αιθέρια έλαια.

Φτιάξτε μόνοι σας τα καλλυντικά σας. Καλλυντικά σε χαμηλές τιμές, Πιστοποιημένα Αιθέρια έλαια από την Athinarοm. Δημιουργήστε Καλλυντικά και αιθέρια έλαια.

Βόρακας, Borax, το ένυδρο ορυκτό του βορίου. Σύμφωνα με την Wikipedia, “σχηματίζεται με την εξάτμιση υδάτινων μαζών, στις οποίες βρίσκεται διαλυμένος, κυρίως αλμυρών λιμνών που αναφέρονται ως “playas”, δηλαδή λιμνών που δεν έχουν νερό όλες τις εποχές του έτους και υπάρχουν μόνο κατά την εποχή των βροχών σε ξηρές περιοχές”.  Έχει την υφή της λευκής άργιλου και υπόγλυκη μεταλλική γεύση.

Πολυχρηστικό υλικό, χρησιμοποιείται ως καθαριστικό, λευκαντικό, ως συμπληρωματικό υλικό στην δημιουργία εμαγιέ επιφανειών καθώς επίσης και ως πηκτικός παράγοντας.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε αλάτι, χρησιμοποιείται για την συντήρηση ορισμένων τροφίμων (έχει τον αριθμό Ε285) ωστόσο η χρήση του έχει απαγορευτεί πλέον στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες εξαιτίας προβλημάτων τοξικότητας.

Στο σαπούνι χρησιμοποιείται ως πηκτικός και λευκαντικός παράγοντας, καθώς επίσης και ως ρυθμιστικό του δείκτη PH.

Στα καλλυντικά, ο βόρακας συνηθίζεται να χρησιμοποιείται μαζί με το μελισσοκέρι ως συνδυασμένος γαλακτωματοποιητής για την παρασκευή κρεμών ή γαλακτωμάτων με το σύστημα water-in-oil (π.χ. η cold cream). ΠΡΟΣΟΧΗΔεν συνιστώ να τον χρησιμοποιείτε στα καλλυντικά σας. Είναι υλικό που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα (ειδικότερα στο ευαίσθητο) και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί γαλακτωματοποιητή  για τις εξελιγμένες ή με πολλά πλούσια υλικά κρέμες του oil-in-water system που χρησιμοποιούμε.

Ο βόρακας ΔΕΝ είναι συντηρητικό για τα καλλυντικά! Μπορεί λόγω της περιεκτικότητάς του σε αλάτι να μπορεί να συντηρεί ορισμένα τρόφιμα (π.χ. το χαβιάρι), σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να προστατεύσει μια κρέμα από τα βακτηρίδια, μύκητες, μικροοργανισμούς και μούχλα!

Φτιάξτε μόνοι σας τα καλλυντικά σας. Καλλυντικά σε χαμηλές τιμές, Πιστοποιημένα Αιθέρια έλαια από την Athinarοm. Δημιουργήστε Καλλυντικά και αιθέρια έλαια.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ BLOG. Σελιδοδεικτης για συνδεσμο.

Φτιάξτε μόνοι σας τα καλλυντικά σας. Καλλυντικά σε χαμηλές τιμές, Πιστοποιημένα Αιθέρια έλαια από την Athinarοm. Δημιουργήστε Καλλυντικά και αιθέρια έλαια.

Φτιάξτε μόνοι σας τα καλλυντικά σας. Καλλυντικά σε χαμηλές τιμές, Πιστοποιημένα Αιθέρια έλαια από την Athinarοm. Δημιουργήστε Καλλυντικά και αιθέρια έλαια.